Omgeving

Drijverhof ligt midden in het natuurgebied Waal en Burg. In deze polder kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. U spot hier diverse vogels terwijl u wandelt tussen bont gekleurde weilanden met de mooiste vegetatie.

Midden in de natuur én toch centraal

Niet alleen ligt het vakantiehuisje midden in natuur, u bent ook nog eens vlak bij het centrum van Den Burg. Het drijverhof ligt ongeveer in het midden van het eiland, zodat alle dorpen gemakkelijk te bereiken zijn.

Kwelderplanten

De bodem van het natuurgebied Waal en Burg ligt zo laag dat er kwelderplanten voorkomen. Grote kans dat u hier bijvoorbeeld zeekraal en schorrenkruid vindt! Deze plantjes kunnen goed tegen het zoute water.

Wandelen en vogels spotten

Als vogelspotter bent u op Texel helemaal op de juiste plek. Ook in polder Waal en Burg komt u veel weidevogels tegen. Onder andere de grutto, de tureluur en de scholekster broeden hier graag. Omdat het gebied in handen is van Natuurmonumenten, wordt er rekening gehouden met het broedseizoen. In deze periode (1 april t/m 1 juli) is het natuurgebied gesloten. Buiten deze periode kunt u een mooie wandelroute van ongeveer 5,5 kilometer volgen.

Schaatsen

Komt u in de winter naar Texel en wordt er vorst voorspeld? Vergeet uw schaatsen dan niet! In de winter worden de ondergelopen weilanden in het natuurgebeid gebruikt als schaatsbaan. Deze zijn door de ondiepte van het water vaak snel bevroren!